piektdiena, 2016. gada 20. maijs

Veidi, kā stabilizēt savu finanšu situāciju

Sekojošie finanšu situācijas stabilizēšanas veidi jāievēro kā vienots kopums, lai nodrošinātu maksimāli efektīvu aizņemšanos.

1. Budžeta veidošana

Ar budžeta veidošanu iepazinos jau pirmajā darbavietā – skolas organizētajā „Lotosā”. To, ka nauda būs, es, protams, zināju, taču nevarēju rēķināties ar noteiktu summu, jo tā tika maksāta „pēc nopelniem”. Tomēr, lai arī cik miglains bija mans priekšstats par saņemamo naudu, es jau darba laikā biju noskatījusi apavus, kurus vēlējos nopirkt, par tiem izdodot nopelnīto algu. Tad, kad peļņa izrādījās mazāka, kā cerēts, es saņēmu papildus trūkstošos rubļus (tālaika valūta Latvijas teritorijā) no vecākiem. Tas tad nu ir mans pirmais priekšstats par naudas pelnīšanu, izdevumu un ienākumu aprēķiniem. Pēc šīs darbavietas un šī, pavisam vienkāršā budžeta parauga, mani finanšu aprēķini bijuši gan piezīmju lapiņās veikti pieraksti, gan speciālas kladītes, gan elektroniskie dokumenti un piezīmes mobilajās ierīcēs. Droši vari izveidot savu pirmo budžeta pārskatu, pat ja neesi to nekad darījis, vēl tagad (skat. manus rakstus Budžets, Budžeta plānošana, Budžeta plānošanas padomi).

2. Veco aizdevumu atmaksa

Ja grasies saistīties naudas lietās ar aizdevējiem, Tev jāpārliecinās, ka visi iepriekšējie kredīti (arī aizņēmumi no draugiem) ir atmaksāti – tikai tad (un ņemot vērā pārējos šeit minētos padomus) varēsi gūt drošu pierādījumu savai spējai atdot aizdevumu, jo zināsi visus paredzamos maksājumus. Savu kredītvēsturi vari pārbaudīt arī Latvijas Bankas (LB) kredītu reģistrā, iesniedzot pieteikumu elektroniski vai personīgi LB.
--> Read more...

 

  © 2009 Kredīts - Ātrais kredīts internetā.